Seks en intimiteit is iets heel persoonlijks en verschillend per individu en stel. Op dit gebied kunnen verschillende problemen zijn, namelijk geen zin hebben, verschil in verlangen, pijnklachten, problemen met opwinding vasthouden, erectieproblemen, problemen met klaarkomen of verschil tussen partners in wensen op het gebied van seks en intimiteit.

Seksualiteit werkt bio-psycho-sociaal. Dit betekent dat we bij klachten alles in kaart brengen, namelijk lichamelijk, psychisch en sociaal om een goed beeld te krijgen wat de klachten veroorzaakt en waarop de behandeling moet worden ingezet.

De behandeling kan bestaan uit onder andere psycho-educatie, praktische oefeningen alleen of samen, relatie gesprekken, cognitieve gedragstherapie en EMDR. Passend bij de klachten wordt een behandelplan op maat opgesteld.

Soms als de oorzaak van de klachten onduidelijk zijn, kan worden geadviseerd om lichamelijke oorzaken uit te sluiten bij een huisarts, gynaecoloog of uroloog.

Hoewel het voor veel mensen een grote stap is om dit te bespreken met een arts of psycholoog en om hulp te vragen, is de ervaring dat mensen blij zijn als ze het eenmaal hebben gedaan. Door mijn ervaring als psycholoog en seksuoloog zijn geen onderwerpen mij vreemd. Bij elk probleem wordt gekeken naar wanneer jij als individu of jullie als stel tevreden zijn.

Voor vragen neem gerust vrijblijvend contact op.